Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ FAST ROPE ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ (PHOTOS)


Πόσοι άραγε θα είχαν το σθένος να εκτελέσουν rappel κατερχόμενοι από ένα ελικόπτερο μέσα στο σκοτάδι ενώ βρίσκονται στη μέση του Ειρηνικού;
Οι Πεζοναύτες του 3ου Τάγματος (3rd Battalion, 5th Marines) δεν φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αφού το αντικείμενο περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως το οποίο εκτελούν ενώ βρίσκονται εν πλώ τουλάχιστον για διάστημα 6 μηνών.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται κυριολεκτικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε ολόκληρη η Ομάδα να βρεθεί στο κατάστρωμα του πλοίου στο επιθυμητό σημείο, δίχως να απαιτείται το ελικόπτερο να προσγειωθεί.
Επιπλέον το Fast Rope πλεονεκτεί της μεθόδου με Rappel καθώς επιτυγχάνεται ανάπτυξη μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού που είναι σε θέση αμέσως να κάνει χρήση του οπλισμού του καθώς δεν χάνει πολύτιμο χρόνο ώστε να απαλλαγεί από δέσμιες εξαρτήσεις καταρρίχισης. Βεβαίως η κάλυψη του σκότους προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη αλλά η δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις από το προσωπικό προικειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα κάνει χρήση και διοπτρών NVG που περιορίζουν την περιφερειακή όραση..
Εκπαίδευση σε συνεχή και ρεαλιστική βάση καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου για το προσωπικό μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, είναι το ζητούμενο και σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που αποτελεί “τροφή για σκέψη” και σε οτι αφορά τα “καθ’ ημάς”. Δυστυχώς σήμερα – πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων – η συγκεκριμένη μέθοδος δεν διεξάγεται με το ρυθμό που θα έπρεπε.. 
Το βίντεο παρουσιάζει επίσης την εντυπωσιακή διαδικασία καταρρίχησης Πεζοναυτών σε σκάφος NSW Mark V των SEAL;s του USN. 

ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/pezonaftes-nychterino-fast-rope-ston-iriniko-okeano-photos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου