Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΚΑΝΑΔΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΑΠΟ 3,5 ΧΛΜ. ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ!


Με μια εκπληκτική βολή, ένας Καναδός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε έναν τζιχαντιστή του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» που βρισκόταν σε απόσταση 3.450 μέτρων σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ όλων των εποχών!

Ο Καναδός είχε πάρει θέση στη στέγη ενός πολυόροφου κτιρίου και χρησιμοποίησε ένα όπλο McMillan TAC-50. Η σφαίρα χρειάστηκε δέκα δευτερόλεπτα για να καλύψει την απόσταση των 3,5 χιλιομέτρων μέχρι τον σουνίτη εξτρεμιστή που πυροβολούσε εναντίον Ιρακινών στρατιωτών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2009 ο Βρετανός Κρεγκ Χάρισον, που σκότωσε έναν μαχητή Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων μ’ ένα όπλο Lapua Magnum.
Στρατιωτική πηγή είπε ότι η βολή επιβεβαιώθηκε μέσω βίντεο και πρόσθεσε: «Πρόκειται για απίστευτο επίτευγμα. Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ που ίσως να μην καταρριφθεί ποτέ».

Ο Καναδός κομάντο πολεμούσε με την Joint Task Force 2, που εκπαιδεύει σύμφωνα με πληροφορίες Κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.
Το όνομα του ελεύθερου σκοπευτή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας, ούτε επιβεβαιώθηκε η ακριβής τοποθεσία της βολής.
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/diethni/kanados-skopeftis-ekane-rekor-katharizontas-apo-35-chlm-tzichantisti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου