Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

TO ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Εκπαίδευση σε θέματα ειδικών επιχειρήσεων με έμφαση σε αντικείμενα ελευθέρας πτώσης με άλματα HALO και HAHO εκτέλεσε το ΕΤΑ στη Σερβία και ειδικότερα στο Νις. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «Falcon 17» μεταξύ του ΕΤΑ και της 63ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων της Σερβίας, πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 31 Μαίου. 
Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 1959 και υπάχθηκε στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Ο επιχειρησιακός προσανατολισμός του ΕΤΑ ήταν ευθύς εξαρχής η ταχεία ανάπτυξη ομάδα ανορθόδοξου πολέμου στα εχθρικά μετόπισθεν για την διενέργεια ειδικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση ανορθόδοξου πολέμου. Στα χρόνια που ακολούθησαν το ΕΤΑ αναπροσάρμοζε διαρκώς τις τεχνικές του και έδινε όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην εναέρια διείσδυση.
Έχει μέγεθος ειδικής σύνθεσης και οι αποστολές του αφορούν ως επί το πλείστον την στρατηγική αναγνώριση, τη πιστοποίηση νέων ζωνών ρίψεων, την κατάδειξη στόχων και γενικότερα αποστολές ανορθοδόξου πολέμου και ειδικών επιχειρήσεων. Για την εναέρια διείσδυση πραγματοποιούνται άλματα από αεροσκάφη ή ελικόπτερα τύπου HALO (High Altitute High Opening) ή HALO (High Altitude Low Opening). Η υλικοτεχνική του υποδομή είναι παρόμοια Μοίρας αλεξιπτωτιστών ενισχυμένη με ειδικά υλικά όπως είναι οι καταδείκτες στόχων λέιζερ.





ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/suggested/idiko-tmima-alexiptotiston-askite-sti-servia-fotoreportaz/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου