Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ζεσταίνουν» την Λεγεώνα των Ξένων εναντίον του ISIS στην Συρία ή ετοιμάζουν κάτι άλλο εναντίον Ρωσίας -Συρίας;


Η γαλλική  Λεγεώνα των Ξένων, η πλέον  επίλεκτη μονάδα του γαλλικού στρατού με μια μακρά και αιματοβαμένη ιστορία, φέρεται να προετοιμάζεται για «αποβίβαση» στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Επισήμως η αποστολή της θα είναι ο ισλαμικός στρατός και ο  αγώνας κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, ανεπισήμως πιθανόν να είναι η προστασία των Κούρδων  και η δημιουργία του νέου  κράτους τους.
Μιλάμε για το πλέον επίλεκτο και ετοιμοπόλεμο σώμα παγκοσμίως , με ένοπλη συμμετοχή  από το Μάλι και το Αφγανιστάν έως  το Τσαντ και την Ακτή του Ελεφαντοστού,  αλλά οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
«Δεν είναι σαφές ακόμη ποιος θα είναι ο ρόλος της Λεγεώνας στον σημερινό  ανελέητο πόλεμο εναντίον ISIS, η γαλλική κυβέρνηση θα την αποστείλει ως τοποτηρητή των γαλλικών όσο και των νατοϊκών συμφερόντων απέναντι σε Ρώσους, Ιρανούς, και Σύρους , σε αγαστή συνεργασία με τους Αμερικανούς SEALS   και του Βρετανούς της δυνάμεως SAS.
Ο Δρ Jean-Marc Rickli, ερευνητής στον τομέα  της ευρωπαϊκής ασφάλειας στο περίφημο αμυντικό ινστιτούτο Kings College του Λονδίνου δήλωσε ότι,  τα γαλλικά στρατεύματα  ήδη συμμετέχουν  ενεργά στις δραστηριότητες εναντίον του ISIS στη Λιβύη, την Συρία και το Ιράκ.
Ο ίδιος ο  Πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι είναι πιθανό να αναπτύξει μια δύναμη από έναν συγκεκριμένο αριθμό  στρατευμάτων της Λεγεώνας των Ξένων,  στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της οργάνωσης που αρέσκεται στον ιερό πόλεμο  (τζιχάντ)  και  τους μαζικούς θανάτους ,  επίσης γνωστή  στην αραβική γλώσσα ως Daesh.

Αρκετοί όμως ειδικοί στις ΗΠΑ προπαγανδίζουν ανοικτή πρόσκληση στα όπλα για  Αμερικανούς υπηκόους , με σκοπό να συμμετάσχουν στην  διεθνή  γαλλική ταξιαρχία της λεγεώνας των Ξένων.
Η λεγεώνα υπάγεται στην ηγεσία των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων και δέχεται ανθρώπους από όλον τον κόσμο και οποιαδήποτε χώρα, ενώ Γάλλοι  είναι όλοι οι αξιωματικοί της που  αποτελούν μόλις το ένα τέταρτο της δύναμης.
Η  λεγεώνα των ξένων είναι η μόνη  στρατιωτική μονάδα του στρατού της χώρας που δεν ορκίζεται  πίστη στο γαλλικό  έθνος.
Την ίδια στιγμή Αμερικανοί ειδικοί  έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο και καλούν  πλέον για την δημιουργία μιας  αμερικανικής  «Λεγεώνας των Ξένων».
Ο Sean McFate, ένας ανώτερος συνεργάτης σε ινστιτούτο THINK TANK με έδρα την Ουάσιγκτον, δήλωσε: «Μια αμερικανική Λεγεώνα των Ξένων, θα λύσει πολλά προβλήματα που μας μαστίζουν την τελευταία δεκαετία του πολέμου».
«Θα παρέχουν μια αποδεκτή δύναμη , πραγματικά εθελοντική για μακροπρόθεσμες ενέργειες στη Μέση Ανατολή. Μια αμερικανική Λεγεώνα των Ξένων, θα δώσει  πολλές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της  βιώσιμης στρατηγικής για τη Μέση Ανατολή», κατέληξε ο ίδιος .

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Η εμφάνιση των μισθοφορικών στρατών και η νέα εποχή) είχαμε τονίσει προ καιρού ότι οι εθνικοί στρατοί θα αντικατασταθούν σταδιακά από « ένοπλες στρατιωτικές εταιρείες» , οι οποίες θα είναι πρόθυμες για όλα στην κυριολεξία, με το αζημίωτο φυσικά.
Η μεγαλύτερη «αξία» αυτών των σκοτεινών εταιρειών είναι ότι θα πραγματοποιούν πολέμους και λίαν επικίνδυνες επιχειρήσεις αντί των κανονικών ενόπλων δυνάμεων.
Η πιο γνωστές από αυτές τις εταιρείες στην ΝΑ Μεσόγειο είναι: η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Vinnel Corporation και ο ιδιωτικός στρατός «G4S – Specialist – Task Force Falcon», που δραστηριοποιείται στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει άλλο δημοσίευμα.
Μήπως όμως όλο αυτό το σκηνικό μας θυμίζει Μεσαίωνα και Ναίτες ιππότες;


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b6%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b5%cf%8e.html#ixzz4HyVrMBBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου