Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Σε λειτουργίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις το πρώτο πρωτότυπο όπλο λέιζερ

ΟΡώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιουρι Μπορισοφ, δήλωσε ότι το πρώτο πρωτότυπο όπλο λέιζερ είναι λειτουργικό με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Μπορίσοφ έκανε αυτή την δήλωση επί τη ευκαιρία της 70ης επετείου του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Πυρηνικών – Ερευνητικό Ινστιτούτο Ερευνητικής Φυσικής (RFNC – VNIIEF).
“Αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πρόκειται για πρωτότυπα και όχι πειραματικά όπλα. Έχουμε θέσει σε λειτουργία ήδη αρκετά όπλα λέιζερ”, είπε ο Μπορισοφ, προσθέτοντας ότι όπλα που έχουν ως βάση τις νέες αρχές της φυσικής έχουν αρχίσει να γίνονται μια πραγματικότητα στις μέρες μας.
Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Μπορίσοφ, η ανάπτυξη ενός όπλου που βασίζεται στις νέες αρχές της φυσικής θα περιλαμβάνεται στο νέο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα για το 2018-2025.
Όπως ανέφερε στο TASS πηγή προερχόμενη από τον τομέα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, Ρωσοι ειδικοί εξελίσσουν ένα όπλο που βασίζεται στις νέες αρχές τις φυσικής έχουν επίγνωση της εργασίας σε ένα όπλο καθοδηγούμενης ενεργείας, η οποία πραγματοποιείται στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την πηγή, στα κύρια όπλα που βασίζονται στις νέες αρχές της φυσικής περιλαμβάνονται τα όπλα λέιζερ, ακουστικής και κινητικής ενέργειας.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/08/07/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου