Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Οι αλεξιπτωτιστές δοκιμάζουν τον αντικαταστάτη του Ηumvee του Στρατού

Γράφει ο Staff Sgt. Corinna Baltos, 24ης Διεύθυνσης Ενημέρωσης, 20 Οκτωβρίου 2016
RUKLA, Λιθουανία – Για περισσότερα από 30 χρόνια, το Υψηλής Κινητικότητας Όχημα Πολλαπλών Ρόλων ήταν το όχημα για όλες τις δουλειές των αμερικανικών δυνάμεων κάθε φορά που ήθελαν να θέσουν αρβύλες και τροχούς στο έδαφος. Όπως και το Willys Jeep, ο παππούς του που χρησιμοποιήθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το «Humvee» έγινε μια γραφική εικόνα.
Σήμερα πρόκειται να αντικατασταθεί από το Ελαφρύ Όχημα Μάχης Παντοδαπούς Εδάφους (Light CombatAll-Terrain Vehicle L-ATV). Αν και το όχημα δεν πρόκειται να παραδοθεί στις μονάδες πριν το 2019, οι αλεξιπτωτιστές του 2ου τάγματος του 503ου Συντάγματος «ο Βράχος» της 173ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών είχαν την ευκαιρία να δουν το όχημα από κοντά την Τρίτη (18/10/2016), όταν ένα από τα οχήματα μεταφέρθηκε από το Μίσιγκαν στη Λιθουανία για δοκιμές.
«Ανακαλύψαμε ότι στο Αφγανιστάν το ενισχυμένης θωράκισης HMMWV ήταν πολύ ογκώδες και βαρύ και έχανε πολύ σε επιδόσεις», είπε ο αντισυνταγματάρχης Rob Barnhill, Διευθυντής Ενσωμάτωσης Συστημάτων και Προϊόντων, του Γραφείου Κοινών Προγραμμάτων.
Θέλαμε να αναπτύξουμε ένα φορτηγό με καλύτερη προστασία δαπέδου και χώρου μεταφοράς αλλά ταυτόχρονα που θα μπορούσε να μεταφέρει 1,5 τόνο φορτίου» είπε ο συνταγματάρχης Shane Fulmer. «Το όχημα αυτό εκπληρώνει τις προδιαγραφές».
Το L-ATV θα παραχθεί σε δύο τύπους: ένα όχημα μάχης μεταφοράς προσωπικού τεσσάρων θέσεων και ένα όχημα υποστήριξης επιχειρήσεων δύο θέσεων. Έχει συνολικό βάρος 7,093 κιλών, γεγονός που το κάνει αρκετά ελαφρύ για να μεταφέρεται από ελικόπτερα και καταλληλότερο για κίνηση εκτός δρόμου.
Το 2010, η ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου και η ταχύτητά του L-ATV επέτρεψαν στην έκδοση αρχικής παραγωγής να γίνει το πρώτο στρατιωτικό όχημα που διαγωνίστηκε στον αγώνα αυτοκινήτων ερήμουBaja 1000.
Οι αλεξιπτωτιστές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την επιθεώρηση του οχήματος.
«Πραγματικά πολύ καλό», είπε ο δεκανέας Raymond Bohrer, λόχος Α. «Οι υπολογιστές δεν είναι τόσο κοντά στο πρόσωπό σου και έχει πολύ περισσότερο χώρο. Έχω μεγάλα πόδια και παρόλα αυτά μπορώ και κάθομαι αναπαυτικά».

ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/10/25/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου