Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Επικοινωνιακή πανωλεθρία για τον Τουρκικό Στρατό


40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Χαλέπι, στην περιοχή πλησίον της πόλης Αλ Μπάμπ, οι μαχητές του ISIS κατέγραψαν σπουδαία επικοινωνιακή νίκη κατά του Τουρκικού Στρατού. 

Συνολικά δύο τουρκικά άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4 και ένα ΤΟΜΑ FNSS ACV-15 της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, είναι τα λάφυρα των μαχητών του ISIS. Μαζί με τα δύο τουρκικά Leopard 2A4 και το ΤΟΜΑ καταλήφθηκε και ένας γαιωπροωθητής του Μηχανικού. Επίσης, στα χέρια του ISIS περιήλθε και πλήθος ατομικών υλικών όπως γιλέκα και εξαρτύσεις μάχης που άφησαν πίσω τους οι στρατιώτες της 1ης Τουρκικής ταξιαρχίας Καταδρομών που λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη". 

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, από την έναρξη της επιχείρησης στις 24 Αυγούστου συνολικά 35 τούρκοι στρατιώτες πέσει νεκροί στα πεδία των μαχών. Οι παρακάτω εικόνες και βίντεο αποτελούν επικοινωνιακό κόλαφο για τον "κραταιό" Τουρκικό Στρατό... Πάντως, πέραν της επικοινωνιακής ήττας, ο Τουρκικός Στρατός αναμένεται να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία επιτρέποντας του, να βελτιώσει εκπαίδευση, τακτικές και υλικοτεχνική υποδομή. Ειδικότερα, οι Τούρκοι αρματιστές φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πολλαπλές δυσκολίες ως προς την εύρεση και αντιμετώπιση των αντιαρματικών όπλων του ISIS καθώς και των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. 

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά, την αποτυχία των Ισραηλινών στρατευμάτων, στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006 κατά της Χεζμπολάζ. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν μέσα από την ήττα τους και βγήκαν κερδισμένοι αφού οι πραγματικές επιχειρήσεις κατέδειξαν τις όποιες αστοχίες. Όμως τόσο τις επιχειρήσεις της Γάζας από τις 27/12 του 2008 έως τις 18/1 του 2009 αλλά και στην επιχείρηση Pillar of Defense από 14 έως 21 Νοεμβρίου του 2012 εμφανίστηκαν με εντελώς αναβαθμισμένη εκπαίδευση, δόγματα σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Μην ξεχνάμε, πως λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. 
2
3
Turkish ACV-15 vehicle
4
5
6
1
7
8
9
10
11

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/4956-epikoinoniaki-panolethria-gia-ton-tourkiko-strato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου