Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι ΟΠΚΕ αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την επιχειρησιακή τους αξία

 Είχε προηγηθεί απόπειρα ληστείας σε βάρος της βιομηχανίας παραγωγής αερίων SOL που εδρεύει επί της Επαρχιακής Οδού Οινόης - Μαγούλας στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.
Εκεί, τρεις δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και χρήση βίας τον νυχτοφύλακα και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, όμως δεν τα κατάφεραν, έκλεψαν το αυτοκίνητο του νυχτοφύλακα και διέφυγαν με αυτό. Λίγο μετά και περίπου μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα και ενώ είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία και πραγματοποιούνταν αναζητήσεις από την ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων (Κ-217) που περιπολούσε στην περιοχή για αυτόν τον σκοπό. Ειδικότερα, η ΟΠΚΕ Κ-217 κινούνταν από την περιοχή του Ασπροπύργου προς το Μενίδι. Από την ανάλυση των δρομολογίων και των οδών διαφυγής των κακοποιών η ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων κατάφερε να στήσει ενέδρα πλησίον πρώην στρατοπέδου Καπωτά πολύ κοντά στο κανάλι του Μόρνου. Όταν οι αστυνομικοί  εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο toyota avensis ασημί με τους δράστες μέσα σε αυτό και τους κάλεσαν να σταματήσουν. Οι δράστες πυροβόλησαν και οι αστυνομικοί με ψυχραιμία ανταπέδωσαν τα πυρά έχοντας πάρει θέσεις κάλυψης στη δασώδη περιοχή. 

Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα ενώ οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων προσέγγισαν προσεκτικά το εγκαταλελειμήνο όχημα υπό τον φόβο οι κακοποιοί να τους έχουν στήσει ενέδρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να έχει στα χέρια της το όχημα από το οποίο έχει βρεθεί γενετικό υλικό των δραστών ενώ για πρώτη φορά οι αστυνομικοί απάντησαν δυναμικά στους κακοποιούς που ως τώρα αυτοί μόνον πυροβολούσαν εναντίον των αστυνομικών. Εκ των υστέρων στη περιοχή έφτασαν περιπολικά από την Άμεση Δράση καθώς και η ΟΠΚΕ Χαϊδαρίου και όχι ΔΙΑΣ όπως αναφέρεται λανθασμένα.

Οι ΟΠΚΕ είναι απαραίτητο να ενισχυθούν με βαρύτερο οπλισμό και σύγχρονα σκοπευτικά μέσα καθώς αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο βαρύ έγκλημα. 
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/asfaleia/ethniki-asfaleia/5363-oi-opke-apodeiknyoun-gia-pollosti-fora-tin-epixeirisiaki-tous-aksia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου