Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Το HK G36 είναι νεκρό. Ζήτω το G36! Το αγοράζει η Γερμανική Αστυνομία

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Βίρτσμπουργκ, Ανσμπαχ και Βερολίνο είναι σαφές ότι όλο και περισσότερες περιφερειακές δυνάμεις της Γερμανικής Αστυνομίας παραλαμβάνουν ενισχύσεις με την μορφή των καραμπινών 5,56X45mm.
Προφανώς, παραλαμβάνουν και άλλη παθητική και ενεργητική εκπαίδευση και εξοπλισμό, αλλά εμείς εστιάζουμε στα φορητά όπλα.
Το The Firearm Blog έχει ήδη δημοσιεύσει σχετικά με τη απόκτηση από τις δυνάμεις της Γερμανικής Αστυνομίας του ημιαυτόματου τυφεκίου Haenel CR223.
Μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε σχετικά με το ποιο διαμέτρημα φορητού όπλου είναι το καλύτερο, 9mm, .10mm ή .45.
Η διαμάχη στην Ευρώπη είναι ότι οι καραμπίνες 9Χ19mm όπως το HK MP5 δεν επαρκούν και ότι χρειάζεται το διαμέτρημα 5,56Χ45 για τις νέες προκλήσεις της τρομοκρατίας.
Είναι πλέον ώρα για την Αστυνομία το Σλεβινγκ Χολσταιν (βόρεια Γερμανία, Αμβούργο/περιοχή Κίελο) να παραλάβει το Heckler & Koch G36 C.

Ο σκοπός είναι οι αστυνομικοί να μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα και καλύτερα στις πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και τα HK G36 είναι κυρίως για τις ειδικές μονάδες.
Σύμφωνα με την πηγή, η περιοχή θα διαθέτει 522 G36 επιπλέον στα τωρινά 941 HK MP5 και τα 140 (παρωχημένα) HK G3.Η σκέψη είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα HK G36 σε κάθε ένα αστυνομικό βαν Mercedes-Vito.
Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος για αυτή την επένδυση είναι περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ και αυτή η απόφαση περιγράφεται ως πολύ αμφιλεγόμενη.
Δεν συζητάμε για το πολιτικό παρασκήνιο, αλλά αξίζει να επισημανθεί ότι σε ορισμένα άτομα δεν τους άρεσε η “στρατικοποίηση” της Αστυνομίας και δεν υπήρχε ανάγκη να εξοπλιστεί “κάθε αστυνομικό όχημα”. Τυφέκια όπως το G36 πρέπει να προσφέρονται στις Ειδικές Δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα G36 πρόκειται να αγοραστούν και τα χρήματα για την επένδυση του G36 θα παρασχεθούν απο την τοπική Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2017.
Δεν είναι γνωστό αν τα G36 θα είναι πλήρως αυτόματα ή ημιαυτόματα. Είμαι βέβαιος ότι η Heckler & Koch μπορεί να προσφέρει και τα δύο.
Για την ιστορία, πρόσφατα η Γαλλική μονάδα BAC παρέλαβε επίσης το HK36. Πηγή:http://www.mywelkit.com/actualite-militaire/france/hk-g36-bac/
Αν έχω καταλάβει σωστά, ένας από τους τοπικούς πολιτικούς, ο Στέφαν Στουντ, είχε πει ότι: “Η Αστυνομία δεν παραλαμβάνει την αμφιλεγόμενη έκδοση του HK G36 που χρησιμοποιεί ο Γερμανικός Στρατός, αλλά μια πιο μικρή έκδοση”. Πιστεύω ότι η εκδοσή “C” είναι μικρότερη, αλλά αυτή θα ήταν μια λιγότερο αμφιλεγόμενη επιλογή; Όχι!
Περιέργως, τα Haenel CR223 της Γερμανικής Αστυνομίας που έχω δει είναι εξοπλισμένα με διόπτρεςEOTech.
Απόδοση/Μετάφραση από το thefirearmblog.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/01/15/%CF%84%CE%BF-hk-g36-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%BF-g36-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου